3D-Portfolio

Traces of Mages: Fungy Floss


Hahmojen ja ympäristön mallintaminen ja high poly skulptaus Blenderillä. Teksturointi Substance Painterilla.

Fungy Floss on kevyt selaimessa pelattava peli, jonka pääasiallinen tehtävä ja tavoite oli koeajaa aloittelevan pelialan yrityksen työprosessi konseptoinnista julkaisuun ennen raskaampaan tuotantoon siirtymistä.

Liityin projektiin mukaan tuotantovaiheessa. Hahmot oli tällöin jo suunniteltu ja alustavasti mallinnettu ja rigattu. Tein uudet low- ja highpolymallit olemassaolevien hahmojen päälle niin, että valmiit animaatiot voitiin säilyttää. Kenttäelementit on samoin mallinnettu noudattamaan alkuperäistä palikoilla ja kartioilla rakennettua peliluonnosta mukailemaan. Koska peliä tehtiin selaimessa pelattavaksi, tehtävänanto kaikelle oli ”mahdollisimman low poly”. Projekti eteni suunnitellusta ja peli julkaistiin parin kuukauden työskentelyn jälkeen aikataulun mukaisesti maaliskuussa 2021.

Peli on pelattavissa Traces of Magesin nettisivulla https://www.tracesofmages.com/fungy-floss

Tiimi: Koodi Tatu Porjamo, Animointi Ronja Hellström, 2D-grafiikat Retu Hamara, 3D-mallinnus Anni Saijonkivi

3D-printti: Starfinder minifiguurit

3D-tulostettavat pelihahmot 1:100-mittakaavassa. Hahmot on mallinnettu low polyna Blenderissä ensin T-poseen ja aseet ja vaatteet on mallinnettu irrallisina. Olen rigannut ja etsinyt hahmolle sen luonteen mukaisen posen, jonka jälkeen modeli on ”kudottu” umpeen 3D-printterin vaatimalla tavalla. Lopuksi hahmot on tulostettu polymeerihartsiin.

Maalatut ja jalustoihin liimatut figut palvelevat nykyään pelikäytössä. Huom: Koska kamppanjamme on todella roolipeli- ja hahmovetoinen, hahmot on suunniteltu näyttämään järkevältä myös keskustelu- ja hiipimistilanteissa. Halusin nimenomaan välttää tilannetta, jossa hahmo osoittaa laserkanuunalla toista ja pelitilanne on se että ”heitän diplomatiarollia, että uskooko se, että ollaan rauhan asialla”. Mallinnettuina tässä ovat aluksen kleptomaaninen ikinuori yleismummo Schisandra, salakuljettaja ja space cowboy Mharti sekä ”aseeni nimi on Neuvotteluvaltti”- Mori.

Prosessivideo default cubesta high poly -rintakuvaksi